Cookie Consent by Free Privacy Policy website

KPZ v Olze přijímá nové členstvo

Bubahof » Články » KPZ v Olze přijímá nové členstvo

KPZ v Olze přijímá nové členstvo

KPZka v Olze poskytuje od poloviny května do prosince čerstvou sezónní zeleninu z Králíčkovy Biozeleniny. Letošní sezóna se blíží. Pokud uvažujete o tom, že byste byli rádi součástí místní skupinky, která odebírá (nejen) zeleninu a bylinky, právě je čas se do skupiny přihlásit.

Co je pro nás důležité?

• Ekologicky šetrné hospodaření,
• produkty od lidí, které osobně známe,
• férové podmínky pro všechny zapojené.

Závozy jednou za 14 dní, vždy ve středu v podvečer, pestré složení podílu 4–8 kg. Předplatné na sezónu 2024 (16 závozů) celkem 8 000 Kč. Hradí se ve dvou splátkách v únoru/březnu a v červnu/červenci. A nezůstáváme jen u zeleniny. Domlouváme závozy vajíček, moštů z Valče, citrusů a dalších produktů přes skvělou Výdejnu chutí a více.

Aktuality z Králíčkovy Biozeleniny

• Na farmě přechází alespoň z 80% na bezorebný systém, pěstování v permanentních záhonech, kde jsou koleje zatravněné.
• Zhruba na 30% plochy by se mělo v roce 2024 pěstovat na kompostu (systémem marketgardeningu).
• Proběhla výsadba 270 ks stolního vína a asi 140 ks angreštu a 120ks rybízu, 60 ks směsi ovoce (švestka, meruňka, broskev….) a 60 ks jabloní. Tyto výsadby jsou již zakládány v systému syntropického zemědělství, takže víno by mělo mít jako oporu stromy a angrešty později také. Ke každému ovocnému stromu bude nasázen jeden matečný strom, který by mu měl dávat energii díky jeho včasnému řezu.
• Králíčkova Biozelenina je již 2 roky součástí Farmářské školy, neboli nyní již Vyšší odborné školy ekologického zemědělství.

Máte zájem se do KPZ skupiny v Olze přidat?

Kontaktujte Ivu Linhartovou na iva@bubahof.com.

Sdílet:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.