Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Výtvarná dílna VESNA

Bubahof » Články » Výtvarná dílna VESNA

Výtvarná dílna VESNA

Vesna poskytla otevřené, bezpečné a tvořivě-umělecké zázemí pro děti z Ukrajiny, které našly azyl v hotelu Mars na Praze 10 po vypuknutí války rozpoutané Ruskem na území Ukrajiny. Děti se seznamovaly s těmi místními, potkávaly se nejen kulturně ale i jazykově a zamýšlely se nad globálními tématy. Hrály si, společně tvořily a učily se základní tematická slovíčka pod vedením renomovaných výtvarníků, pedagogů a tlumočníků v prostoru Olga i v Parku Františka Suchého.

Na každé výtvarné dílně vzniklo společné umělecké dílo za pomoci imaginace a konkrétních výtvarně-tvořivých technik jako je macramé, kvetoucí loučka, kresba, koláž, skupinový portrét, rorschachovy skvrny a voda, socha autentických stop a domov, fantazijní mapy a vysněný svět, stop-motion animace a tvorba krátkého videa.

Dílnu slavnostně uzavřela vernisáž a výstava VESNA/ВECHA 5 v galerii Olga, která byla k vidění do 23. února 2023.

Děkujeme všem dětem, které společně tvořily a všem umělkyním a umělcům, kteří děti citlivě provázeli Veronice Holcové, Kláře Zahrádkové & Darjanu Hardi, Julii Daňhelové, Kateřině Vincourové, Slávě Sobotovičové, Anabele Žigové. Také Oleně Bezzubenko a ÚMČ Praha 10 za finanční podporu.

Stojíme za Ukrajinou

Pomozte Ukrajině s Pamětí národa
SOS Ukrajina Člověka v tísni
Pomáhej Ukrajině
Velvyslanectví Ukrajiny v ČR
Dárek pro putina

 

Činnost prostoru Olga a galerie byla v roce 2022 realizována s finanční podporou MČ Praha 10 a hl. m. Prahy a Ministerstva kultury ČR. Děkujeme.

 

 

Sdílet:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.