Cookie Consent by Free Privacy Policy website

RODIČOVSKÁ – výstavní cyklus pro rok 2023

Bubahof » Články » RODIČOVSKÁ - výstavní cyklus pro rok 2023

RODIČOVSKÁ - výstavní cyklus pro rok 2023

Galerie v prostoru Olga v pražských Strašnicích vítá letos své návštěvníky výstavním cyklem RODIČOVSKÁ. Ten volně navazuje na cyklus z roku 2022 DCERY SYNOVÉ MATKY OTCOVÉ, který sledoval přenos uměleckého zájmu dvou generací rodinných příslušníků. Pozornost tentokrát zaměřujeme na partnerské dvojice umělců a umělkyň a akcentujeme genderovou rovnost ve výchově dětí a s tím související možnost aktivně pokračovat v umělecké praxi. V galerii Olga necháme partnery rozehrát umělecký dialog.

Pozornost tentokrát zaměřujeme na partnerské dvojice umělců a umělkyň a akcentujeme genderovou rovnost ve výchově dětí a s tím související možnost aktivně pokračovat v umělecké praxi. V galerii Olga necháme partnery rozehrát umělecký dialog.

PROGRAM:

3. 3. – 23. 4. Lenka Vítková + Ondřej Vinš
5. 5. – 11. 6. Libuše Vendlová + Zdeněk Daněk
19. 6. – 3. 9. Anna Ročňová + Jan Boháč
7. 9. – 2. 11. Markéta Kinterová + Jan Fabián
15. 11. – 25. 12. Lucie Rosenfeldová + Matěj Pavlík

Vybrané dvojice umělců*umělkyň dle nás reprezentují harmonický stav sladěného pracovního a rodinného života.

Výstavním cyklem RODIČOVSKÁ chceme přispět k diskusi o problematice rovných příležitostí. Postavení žen a mužů na trhu práce a v rodině je téma, kterému je hlavně v posledních letech věnovaná velká pozornost. I přesto ve společnosti stále nacházíme jisté limity. Proto je z našeho pohledu důležité tuto disharmonii připomínat nejen ve strašnické komunitě. Vše totiž začíná už v dětství – členění barev, hraček, charakterů pohádkových postav, školních předmětů atd. Takto genderově zaměřená výchova pak vytváří podmínky pro přijetí stereotypů, jako něčeho zcela oprávněného a přirozeného, a stává se základem pro nevědomé rozšiřování nerovností. I z toho důvodu bude základní výstavní plán doplněn o celoroční doprovodné programy s výchovně vzdělávací koncepcí.

Prostor Olga s galerií je pro veřejnost otevřen každou středu a čtvrtek od 14 do 18 hod. Výstavu můžete navštívit i během doprovodných akcí. Nebo po domluvě na telefonu 777 557 828. Kontaktovat nás můžete také na emailu bubahof@bubahof.com.

Činnost galerie je realizována s podporou MČ Praha 10 a Magistrátu hl. m. Prahy a Ministerstva kultury ČR. Děkujeme.

 

 

Sdílet:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.